Horeca, exploitatievergunning
Voor het exploiteren van een horeca-inrichting heeft u een exploitatievergunning nodig.
U vraagt de vergunning aan door telefonisch contact met ons op te nemen via 010 800 40 00. U ontvangt daarna de aanvraagformulieren en de Bibob-vragenlijst.
€ 472,00 Dit bedrag betaalt u voor het in behandeling nemen van uw aanvraag, ongeacht of de vergunning al dan niet verleend wordt.
U vraagt dit aan als u:
- een horeca-inrichting wilt starten of overnemen
- de ondernemingsvorm (en/of de naam) wijzigt
- het beheer/bedrijfsvoering wijzigt
U heeft geen exploitatievergunning nodig als uw horeca-inrichting zich bevindt in:
- een winkel en de horeca-inrichting niet het hoofddoel van de winkel is (bijvoorbeeld lunchhoekjes bij een bakker)
- een zorginstelling
- een museum
- een bedrijfskantine of -restaurant
- Stap 1: Toetsen van de aanvraag aan de huidige van toepassing zijnde wetgeving (eigen huiswerkfase)
- Stap 2: Inwinnen van nadere informatie (eigen huiswerkfase)
- Stap 3: Onderzoek door het landelijk Bureau Bibob (Alleen als de gemeente in stap 1 en/of stap 2 besluit tot een diepgaander onderzoek, leidt dit tot stap 3)
U moet er rekening mee houden dat uw aanvraag meerdere aspecten kent met elk een eigen afhandelingstermijn. Daarom raden wij u aan vroegtijdig contact op te nemen met de gemeente om uw aanvraag en de benodigde procedure te bespreken.