Actief in de buitenlucht

Bent u klaar om lekker te bewegen in de frisse buitenlucht? In onze gemeente zijn veel mogelijkheden om actief te zijn. Naast prachtige fiets- en wandelpaden hebben we diverse gratis sportfaciliteiten voor jong en oud. Laat u inspireren door onze buitenruimtes en ontdek hoe leuk en gezond het is om buiten te bewegen. Iedereen is welkom om mee te doen en plezier te maken.

Nieuw: de Sportbox in het Annie MG Schmidtpark

Ontdek de eerste Lansingerlandse Sportbox in het Annie MG Schmidtpark in Bergschenhoek, tegenover het Skatepark. Met de handige SportBox-app kunt u de Sportbox eenvoudig reserveren en openen. Daarnaast vindt u in de app een scala aan sportieve oefeningen om uit te proberen. De sportbox is gevuld met materialen voor allerlei sporten. Download de SportBox-app nu in via Google Play of de App Store.

Ontdek het Skate- en Sportpark aan de Götzenhainsingel in Bleiswijk. Dit openbare sportpark is voor iedereen toegankelijk en biedt vele mogelijkheden om actief te zijn. Van skaten en voetballen tot basketbal en street workouts – er is voor ieder wat wils. Kom langs en geniet van de verschillende buitensporten. 

 

Skatepark

Het skatepark is gemaakt van glad beton en heeft street-elementen en enkele transition obstakels. Het biedt uitdagingen voor alle niveaus en disciplines, zoals skaten, stuntsteppen, skeeleren en BMX. Street-onderdelen zijn onder andere: A-frame, handrails, manual pads, curbs, bank, stair-set, pole-jam, steile bank en gras-gap. Park-onderdelen zijn: Extension, Speedbump en Fly-out.

Multifunctioneel sportveld

Het sportveld heeft twee grote en vier kleine doelen. U kunt hier voetballen en andere balspellen spelen, zoals hockey, handbal en trefbal. Het veld heeft een kunstgras ondergrond. De vlakke boarding en schuine hoeken houden het spel continu in beweging.

3×3 basketbal

Op deze sportplek kunt u 3×3 basketbal spelen. Twee teams van drie spelen op een half veld met één basket. Het veld is gemarkeerd met gekleurde lijnen op het asfalt. De harde ondergrond is ook geschikt voor andere activiteiten, zoals een warming-up voor uw Street Workout.

Street Workout

Er staan ook Street Workout-toestellen voor bijvoorbeeld calisthenics. U kunt hier trainen met uw eigen lichaamsgewicht. Er zijn pull up bars en ladders. Onder de toestellen ligt kunstgras met valdemping.

Dansvloer

Dit is de ideale plek om danspassen te oefenen en om filmpjes te maken. Bij de dansvloer staat een paal met een speaker, waarmee u muziek van uw telefoon kunt afspelen. De vloer bestaat uit een vlak met een dambord patroon.

Het Urban Sportspark Lansingerland in het Annie M.G. Schmidtpark is uniek door de vele mogelijkheden die er zijn om te sporten. Nog nergens in Europa is er een sportpark waar het sporten zo veelzijdig is. Deze openbare sportplek is voor iedereen toegankelijk.

Diverse buitensporten

Het sportpark heeft twee delen: officiële sporttoestellen op kunstgras en hergebruikte natuurlijke elementen zoals boomstammen en beton. Deze combinatie zorgt voor een optimale sportbeleving. In het Urban Sportspark kunt u Calisthenics, Boulderen, Bootcamp, Ninja Warrior, Slackline en Freerunning beoefenen. Het park speelt in op de behoefte aan openbare buitensportplekken en stimuleert jong en oud om buiten te sporten. 

Bootcamp

Liggende boomstammen en stalen rekjes bieden mogelijkheden voor diverse bootcamp activiteiten. Train uw rug-, schouder-, buik- en beenspieren en werk tegelijkertijd aan uw conditie.

Boulderen

Boulderen is klimmen zonder zekering op een lage wand. Klim verschillende routes en maak het steeds uitdagender. Voor een wedstrijdelement: voltooi de route zo snel mogelijk. Boulderen is geschikt voor alle niveaus vanaf 8 jaar.

Calisthenics

Calisthenics betekent letterlijk “mooie kracht” in het Grieks. Het gebruikt het eigen lichaamsgewicht voor oefeningen zoals optrekken, opdrukken, dippen en squats. Het verbetert uithoudingsvermogen, spierkracht, evenwicht, beweeglijkheid en coördinatie. Toegankelijk voor beginners en gevorderden van 8 tot 50+ jaar.

Freerunning

Beweeg vrij over, onder of langs obstakels en ren van A naar B met bijvoorbeeld vaults en flips. Het freerunning parcours bestaat uit een combinatie van boomstammen en beton. Zet het op een rennen en beleef elke keer wat nieuws! Toegankelijk voor alle niveaus vanaf 8 jaar.

Ninja Warrior

Het Ninja Warrior parcours biedt een aaneengesloten geheel van uitdagende hindernissen. (Arm)kracht, souplesse, balans, conditie en concentratie zijn vereist om de baan volledig af te kunnen leggen. De kunst is om dit in een zo kort mogelijk tijd te doen. Gaat u de uitdaging aan?

Slackline

Maak uw slackline aan de palen vast en gebruik uw concentratie, coördinatie en evenwicht om te balanceren en eventueel trucs uit te voeren. Slacklinen kunt u voor de ontspanning doen, maar is ook handig om te trainen voor sporten zoals fitness, klimmen, skiën, turnen en surfen. Ook als u herstellende bent na een blessure kan het bij fysiotherapie worden toegepast. Slacklinen is toegankelijk voor alle niveaus vanaf 10 jaar.

Ontdek de eerste Lansingerlandse Sportbox in het Annie MG Schmidtpark in Bergschenhoek, tegenover het Skatepark! Met de handige SportBox-app kunt u de sportbox eenvoudig reserveren en openen. Daarnaast vindt u in de app een scala aan sportieve oefeningen om uit te proberen.

De sportbox is gevuld met materialen voor allerlei sporten, klaar om u te helpen actief te blijven. Download de SportBox-app nu en ervaar het gemak en de veelzijdigheid van onze sportbox!

Kracht- en conditie training

Voor een goede kracht- en conditietraining zitten er in de sportbox verschillende materialen. Deze materialen zijn te combineren met de toestellen in het Urban Sportspark. In de sportbox app vindt u verschillende video’s met oefeningen.

  • Kettle Bell 4, 8, 16 en 20 kg
  • Medicinebal 2, 4 en 5 kg
  • Battle Rope
  • Springtouw
  • Suspension Trainer
  • Dyna-Band licht, medium en zwaar.
  • Weerstandbanden
  • Gymmat

Yoga en pilates training

Ook voor een ontspannende yoga of pilates activiteit heeft de sportbox verschillende materialen. Hiermee kunt u oefeningen uitvoeren gericht op lenigheid en ontspanning.

  • Yoga Massage Roller
  • Pilates Ring
  • Yoga Grid Foam Roller

Skateboards en steps voor de jeugd

Voor de jeugd heeft de sportbox een aantal vouwsteps en skateboards. Deze zijn te gebruiken in het skatepark en biedt een mooie kans voor kinderen die willen leren skateboarden of steppen. Ook aan de veiligheid is gedacht met een aantal knie, pols en elleboogbeschermers.

  • Stuntsteps
  • Skateboards
  • Knie-, pols-, en elleboogbeschermers.

Overige materialen

Naast de sportmaterialen bevat de sportbox ook een ehbo-tas. Daarnaast zit er een geluidsbox in die via bluetooth te koppelen is aan uw telefoon. Hiermee kunt u tijdens de training ook nog luisteren naar uw favoriete muziek. Is de geluidsbox leeg? Dan kunt u hem opladen via de ingebouwde USB-aansluiting.

Er is ook een EHBO-tas aanwezig.

Mist u sportmaterialen in de Sportbox of zijn er materialen kapot? Meld het via het feedbackformulier in de app.