Aandacht voor laaggeletterdheid bij Glazen Radiohuis in Leidschendam: Kom in actie voor basisvaardigheden!

26 september 2024, 10.36 uur

Laaggeletterdheid is een groot en vaak onzichtbaar probleem in Nederland. Ook in Lansingerland heeft ongeveer 3 procent van de inwoners moeite met basisvaardigheden zoals lezen, schrijven, rekenen en het gebruik van een computer. Dit brengt dagelijkse uitdagingen met zich mee, zowel op het werk als privé. Om hier meer aandacht voor te vragen, opende het Glazen Radiohuis van maandag 23 tot en met donderdag 26 september haar deuren aan de Damlaan in Leidschendam.

Live-uitzendingen en speciale gasten

Tijdens dit radiomarathon-evenement maakten verschillende dj’s live-uitzendingen die volledig in het teken staan van taal, digitale vaardigheden en de mogelijkheden om hulp te krijgen. Speciale gasten, zoals wethouder Leon Hoek, organisaties en taalambassadeurs, delen hun inzichten en ervaringen.

Samen sterk tegen laaggeletterdheid

Wethouder Leon Hoek benadrukt: “Het is van groot belang dat we ons blijven inzetten voor de mensen die worstelen met laaggeletterdheid. Het beheersen van basisvaardigheden geeft vertrouwen en biedt kansen in de maatschappij.”

Inwoners die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden, kunnen terecht bij het Taalhuis in de bibliotheek van hun gemeente voor persoonlijk advies en ondersteuning. Meer informatie vindt u op de website van uw lokale bibliotheek.

Achtergrondinformatie

Het Glazen Radiohuis is een initiatief van Stichting Cineac Den Haag en Stichting Lezen en Schrijven, in samenwerking met de gemeenten Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer. Samen zetten zij zich in voor een samenleving waarbij iedereen de kans krijgt om zich te ontwikkelen, ongeacht zijn of haar achtergrond of startpunt.

Meer nieuws

Samen tegen eenzaamheid in Lansingerland

Wie verdient de Vrijwilligersprijs 2024?