Baggerwerkzaamheden in Bleiswijk

8 augustus 2024, 12.57 uur

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard gaat de hoofdwatergangen in Bleiswijk baggeren. Bij deze baggerwerkzaamheden wordt er samengewerkt tussen het hoogheemraadschap en de gemeente. Enkele gemeentelijke watergangen worden ook gebaggerd.

Met deze gezamenlijke uitvoer van de werkzaamheden wordt er op duurzame manier gewerkt. Er wordt zo efficiënt mogelijk omgegaan met de financiële middelen en de overlast in de omgeving is zo goed als mogelijk beperkt.

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden starten volgens planning in augustus en zijn eind december 2024 klaar.

Waarom is baggeren nodig?

In sloten ontstaat een laag slib doordat er gronddeeltjes en plantenresten naar de bodem zakken. Hierdoor wordt een sloot of plas ondieper. Wanneer er veel bagger/slib op de bodem ligt, kan dat negatieve gevolgen hebben voor de aan- en afvoer van het water en voor de waterkwaliteit. Om te kunnen blijven zorgen voor droge voeten en schoon en voldoende water in het gebied is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Daarnaast wordt het weer extremer. Hevigere regenbuien vergroten de kans op wateroverlast. Om de weersveranderingen op te vangen en overlast te voorkomen, is het belangrijk de sloten op orde te houden. Ook draagt regelmatig onderhoud bij aan een goede kwaliteit van het water.

Vragen en meer informatie

Meer informatie over de baggerwerkzaamheden vindt u op de website van Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK). Voor vragen neemt u contact op door te bellen naar de gemeente via 010 800 40 00 of naar 010 453 72 00. U kunt ook een mail sturen naar postvakws@hhsk.nl.

Meer nieuws

Beeldvorming toekomstbestendig bouwen

Opening Noodopvang Lansingerland