Berkelse Poort tijdelijk afgesloten door wegwerkzaamheden

9 september 2024, 08.05 uur

Binnenkort starten werkzaamheden aan de Berkelse Poort. De weg vanaf de rotonde wordt daarom tijdelijk afgesloten. Ook de Landscheiding Zuid en de Via Ziezo worden om die reden afgesloten. U leest hier waarom er werkzaamheden plaatsvinden en wat de gevolgen hiervan zijn.

Doel werkzaamheden

In het Annie M.G. Schmidtpark wordt er hard gewerkt aan de nieuwe horecagelegenheid en het omliggende park. Er ontstaat hierdoor een extra verkeersstroom. De gemeente heeft daarom vorig jaar besloten de kruising bij de Berkelse Poort veiliger te maken.

Wat verandert er? Er komen korte fietspaden vanaf de rotonde naar de Berkelse Poort. Het verkeer naar de horecagelegenheid aan Via Ziezo moet voorrang verlenen aan alle fietsers en het autoverkeer naar de Berkelse Poort. Hieronder ziet u een afbeelding van de nieuwe situatie.

Planning werkzaamheden

  • Van vrijdag 13 t/m donderdag 19 september is het werkgebied beperkt toegankelijk.
  • Op vrijdag 20 september is het wegvak geheel afgesloten.

Op deze dagen is er een omleiding verzorgd via de Boterdorpseweg-Waddenweg-Bosplaatstraat. Vóór 13 september heeft het verkeer nauwelijks tot geen last van de voorbereidende werkzaamheden.

Omleiding wegverkeer

Om de werkzaamheden soepel te laten verlopen, vragen wij u om zoveel mogelijk gebruik te maken van de omleiding. Daarnaast vragen wij om groot transport voor de ondernemers, voor 13 september te doen of uit te stellen. Hoe minder transportbewegingen door het werkgebied, hoe sneller de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. We proberen hiermee de tijdsduur van afsluitingen van het bedrijventerrein te verkorten en de uitruk van de brandweer en ambulance zo min mogelijk te belemmeren.

Voor verkeersbewegingen die niet via de omleidingsroute kunnen rijden, zijn er verkeersregelaars om het verkeer door het werk heen te geleiden. Denkt u hierbij aan:

  • Begeleiden van de nood- en hulpdiensten.
  • Begeleiden van groot transport dat niet van de omleiding gebruik kan maken.
  • Begeleiden van fietsers en voetgangers langs het werkgebied.
  • Begeleiden van bestemmingsverkeer voor het uitvaartcentrum.

De Snackwagen Berkelse Poort staat in de week van 13 t/m 20 september op het terrein van de Karwei.

Meer informatie

Vragen kunt u stellen aan projectleider Michel van Holten via michel.van.holten@lansingerland.nl

Meer nieuws

Speelplek Gouden Griffelplantsoen vernieuwd

Beeldvorming over Antennebeleid

Hoe staat het ervoor met Casa Cadanza?