Bouw nieuw logistiek centrum Hello Fresh gestart

17 oktober 2024, 12.19 uur

De start van de bouw van het nieuwe logistiek centrum van Hello Fresh is een feit. Wethouder Simon Fortuyn heeft op het voormalig terrein van The Greenery in de Klappolder in Bleiswijk de 1e paal geslagen.

Het nieuwe logistiek centrum van Hello Fresh levert de gemeente Lansingerland ongeveer 400 extra werkplaatsen op. De verse producten voor de maaltijdboxen van Hello Fresh worden op de nieuwe locatie samengebracht. Vanaf 2026 worden alle maaltijdboxen voor de Benelux op de Klappolder samengesteld. Met elektrische wagens worden deze vervolgens naar regionale hubs vervoerd. Waarna ze bij de klant aan huis worden geleverd.

Urban Logistics Centra A12

Het ongeveer 40 hectare bedrijventerrein wordt door ontwikkelaar Next Level en aannemer Wijnen Bouw omgebouwd naar een nieuw modern, toekomstgericht en logistiek bedrijventerrein. Begin dit jaar heeft de gemeenteraad van Lansingerland het bestemmingsplan Urban Logistics Centra (ULC) A12 vastgesteld. Naast de realisatie van nieuwe logistieke gebouwen voorziet het bestemmingsplan ULC A12 in vergroening van het plangebied, een robuust watersysteem en worden de nieuwe daken ingezet voor zonne-energie.