Burgemeester ontbijt met leerlingen van basisschool Treehouse Montessori

9 oktober 2024, 11.19 uur

In het gemeentehuis was er vanochtend een speciaal ontbijt voor leerlingen van de basisschool Treehouse Montessori. De burgemeester, wethouder Leon Hoek (jeugd en onderwijs) en Bakker Ammerlaan waren aanwezig om samen met de kinderen te genieten van een gezond ontbijt. Dit ontbijt was onderdeel van het Burgemeestersontbijt, een initiatief dat het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht brengt.

Van dinsdag 8 tot en met vrijdag 11 oktober zaten 245 burgemeesters in Nederland aan tafel met bakkers en basisschoolklassen. Ook wij deden mee aan dit initiatief. Tijdens het ontbijt praatten de burgemeester en de bakker met de kinderen over het belang van ontbijten. Ontbijten ze elke dag? Wat eten ze het liefst? En waarom is deze maaltijd zo belangrijk?

Richtlijnen van het Voedingscentrum

De kinderen genoten van een ontbijtpakket dat voldeed aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Het ontbijt werd verzorgd door het Nationaal Schoolontbijt samen met Bakker Ammerlaan. Dit pakket bevatte volkorenbrood, krentenbollen en volkoren bolletjes. Verder zat er ook gezond beleg in, halfvolle zuivel, groente snacks en fruit. Zo leerden de kinderen op een smakelijke manier over gezonde voeding.

Samen voor gezonde gewoontes

Met het Burgemeestersontbijt willen de organisatoren, het Nationaal Schoolontbijt, burgemeesters en lokale bakkers de gezondheid van kinderen in Nederland verbeteren. Door samen te ontbijten, leren kinderen waarom een goed ontbijt belangrijk is en hoe je het gezond kunt maken.

Het was een gezellige en leerzame ochtend. Het Burgemeestersontbijt helpt kinderen om gezonde gewoontes aan te leren voor de toekomst. Meer informatie over dit initiatief vindt u op de website van het Burgemeestersontbijt.