Burgemeester reikte Gemeentelijke erepenning uit

18 oktober 2024, 21.01 uur

Op vrijdag 18 oktober reikte burgemeester Pieter van de Stadt de Gemeentelijke erepenning uit aan de heer Van Leenen. Dit gebeurde tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest van het hospice waar hij als vrijwilliger werkt. Van Leenen kreeg deze onderscheiding voor zijn jarenlange betrokkenheid en waardevolle bijdrage aan Hospice Lansingerland.

Sinds 2011 is Van Leenen een vertrouwd gezicht binnen het hospice. Met een eigen huisartsenpraktijk in Rotterdam en als kaderarts in de palliatieve zorg, staat hij daarnaast 3 keer per week klaar voor zijn patiënten in het hospice.

Grote impact op onze samenleving

Van Leenen neemt patiënten van Hospice Lansingerland over, waarvoor geen eigen huisarts beschikbaar is. Hij is dag en nacht bereikbaar voor ze, ook in het weekend. Hij verleent niet alleen medische zorg, maar biedt ook steun aan de families van patiënten en aan het zorgteam van Hospice Lansingerland. Van Leenen wordt gezien als een stille kracht die op de achtergrond het verschil maakt. Zijn werk en betrokkenheid hebben een grote impact gehad op onze samenleving.

De Gemeentelijke erepenning is voor inwoners en niet-inwoners die veel hebben betekend voor de samenleving in Lansingerland.

Namens de gemeente feliciteren wij Van Leenen van harte met deze welverdiende onderscheiding!