Flexwoningen Sporthoeklaan in top 3 bij Betaalbaar Wonen Prijs

5 september 2024, 17.01 uur

De gemeente en 3B Wonen hebben vorig jaar samen een innovatieve en betaalbare woonoplossing gecreëerd voor ontheemden uit Oekraïne en spoedzoekers uit Lansingerland. En dit bijzondere project is niet onopgemerkt gebleven. We hebben hiermee de top 3 bereikt bij de prijs ‘Betaalbaar Wonen Zuid-Holland’.

Hanneke Vliet Vlieland: “Deze plaats in de top 3 voelt als een erkenning voor de bijzondere prestatie die we hier met elkaar hebben geleverd. We hebben allemaal keihard gewerkt en buiten de geijkte paden gewandeld (ik mag wel zeggen gerend). Met deze mooie woningen als resultaat. Ik ben blij dat we steeds vastgehouden hebben aan ons streven: iets neerzetten met elkaar waar we nu, maar over 20 jaar ook nog trots op kunnen zijn.”  

De prijs werd uitgeloofd door de provincie Zuid-Holland. Vanmiddag maakte gedeputeerde Anne Koning de winnaar bekend. De winnaar is het project Pegasus. Wij feliciteren gemeente Den Haag met deze mooie prijs.

Burgemeester Pieter van de Stadt: “We zijn trots dat we met deze flexwoningen woonruimte bieden aan 78 spoedzoekers en 150 ontheemde Oekraïners. Hiervoor was lef nodig op bestuurlijk niveau. Moesten we kwetsbaar zijn in het kiezen voor een nieuw product, in het werken in een gemeenschappelijk projectteam, maar ook in het gebruiken van nieuwe technieken en hergebruiken van materialen in de buitenruimte. We schakelden snel en durfden beslissingen te nemen. Dat wij genomineerd waren en bij de top 3 van Zuid-Holland zaten is voor ons een hele mooie prestatie”

We willen C3 Living en de Huischmeesters bedanken voor de fijne samenwerking tijdens dit project.

De Betaalbaar Wonen Prijs had 42 inzendingen. Samen met de winnaar en het project Stopwijckstraat in Wassenaar behoorden wij tot de 3 genomineerden.

Achtergrondinformatie

Veel Zuid-Hollanders zoeken betaalbare woningen. De provincie benadrukt daarom extra de goede voorbeelden. Met de allereerste Betaalbaar Wonen Prijs beloont de provincie een bouwproject dat de afgelopen 2 jaar is opgeleverd. Het gaat om projecten met sociale huur, middenhuur en/of betaalbare koopwoningen.

Meer nieuws

Speelplek Gouden Griffelplantsoen vernieuwd

Beeldvorming over Antennebeleid

Hoe staat het ervoor met Casa Cadanza?