Hoe staat het ervoor met Casa Cadanza?

11 september 2024, 11.30 uur

Op de bouwplaats in Berkel Centrum West worden de contouren van Casa Cadanza steeds zichtbaarder. Deze culturele ontmoetingsplek met bioscoopzalen, een theaterzaal, de bibliotheek en horeca is straks onderdeel van het levendige woon- en winkelgebied. Hoe staat het nu eigenlijk met de voortgang?

De betrokken partijen kwamen onlangs bij elkaar om de lokale pers bij te praten over alle ontwikkelingen. Hoe werken zij met elkaar toe naar de verwachte opening eind 2025/begin 2026?

  • Wethouder Titia Cnossen benadrukte in het gesprek de kracht van kunst en cultuur. Het brengt mensen samen en het zorgt voor inspiratie en verbinding.
  • Erik Batenburg van Batenburg Bouw en Ontwikkeling gaf een update over de vorderingen van de bouwwerkzaamheden.
  • Corinne van Lelieveld, directeur van Casa Cadanza, vertelde over het betrekken en enthousiasmeren van toekomstige gebruikers en het opzoeken van samenwerkingen in het culturele veld.
  • Richard Vanwersch van Bibliotheek Oostland lichtte de vernieuwde opzet van de bibliotheek toe, het ‘Huis van verhalen’.
  • Projectontwikkelaar Rob Waaijer schetste het toekomstige Berkel Centrum West als een aangenaam en levendig verblijfsgebied door de combinatie van winkels en wonen, horeca en vrije tijd en pleinen en terrassen aan het water.

In het interview in de Heraut van 11 september leest u meer over de voortgang van Casa Cadanza. Of bekijk de uitzending van Lansingerland Actueel op RTV Lansingerland (bij 7:53).

Meer informatie over Casa Cadanza vindt u op www.casacadanza.nl

Meer nieuws

Speelplek Gouden Griffelplantsoen vernieuwd

Beeldvorming over Antennebeleid