Kleindierensportvereniging D.V.V. ontvangt Koninklijke Erepenning

4 oktober 2024, 11.33 uur

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in ‘t Koetshuys heeft burgemeester Pieter van de Stadt op donderdag 3 oktober de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan Kleindierensportvereniging “Door Veredeling Verbetering” (D.V.V.). Deze bijzondere onderscheiding is een erkenning voor de waardevolle inzet van de vereniging, die zich al 100 jaar inzet voor het behoud en de veredeling van kleindieren.

De gemeente Lansingerland feliciteert Kleindierensportvereniging D.V.V. van harte met het ontvangen van de Koninklijke Erepenning.

D.V.V. opgericht in 1923, richt zich op het fokken en behouden van verschillende kleindierenrassen, zoals konijnen, hoenders en sierduiven. De vereniging, met meer dan 70 leden, speelt een belangrijke rol in het levend houden van dit cultureel erfgoed. Door de jaren heen heeft D.V.V. haar lokale, regionale en zelfs internationale aanwezigheid uitgebreid. Zo onderhoudt de vereniging contacten met verenigingen in onder andere Duitsland, Frankrijk en België.

Respect en waardering van de Koning

De Koninklijke Erepenning is een eerbetoon van de Koning aan verenigingen die zich onderscheiden door hun bijzondere verdiensten. De uitreiking vond plaats vanwege het 100-jarig jubileum van de vereniging. De burgemeester sprak zijn bewondering uit voor de manier waarop D.V.V. zich staande houdt in een veranderende wereld, waarin de kleindierensport onder druk staat door verstedelijking en veranderende vrijetijdsbesteding.

“D.V.V. is een voorbeeld voor hoe een vereniging met passie, toewijding en professionaliteit kleindieren kan veredelen en jongere generaties enthousiast kan maken voor de kleindierensport. Dit maakt D.V.V. van onschatbare waarde.” aldus de burgemeester.

Jaarlijkse clubtentoonstelling

1 van de hoogtepunten van D.V.V. is de jaarlijkse clubtentoonstelling in november, waar leden hun dieren laten keuren door gediplomeerde keurmeesters. Dit evenement is altijd een groot succes en trekt bezoekers uit de hele regio.