Lever uw oude elektrisch afval in tijdens de Nationale Wecycleweek

14 oktober 2024, 08.32 uur

Op maandag 14 oktober is het International E-waste Day. De hele week rondom deze dag is in Nederland uitgeroepen tot Nationale Wecycleweek. Zo zijn er acties en campagnes om zoveel mogelijk lege batterijen, vergeten apparaten en lampen in te zamelen voor een 2de kans of recycling.

Ontvang een gratis spannend Wecyle kinderboek cadeau

Lever deze week nog uw elektrisch afval in bij het Afvalbrengstation aan de Bosland 51 in Bergschenhoek en krijg gratis een spannend Wecycle kinderboek cadeau! In dit kinderboek leren kinderen en hun (groot-)ouders hoe goed en makkelijk het is om altijd apparaten, lampen en batterijen te recyclen of een 2de leven te geven. Wees er snel bij, want OP=OP.

Ontdek alle 2de kansen voor uw oude apparaat

Ook in onze gemeente liggen heel veel items kapot of afgedankt in kasten, laatjes, zolders en schuren. Geef ze een 2de leven als apparaat of als nieuwe grondstof. Dat noemen we ‘wecyclen’. Op www.watismijnapparaatwaard.nl vindt u mogelijkheden om uw apparaat een 2de leven te geven, zoals weggeven, repareren of verkopen.

Over Stichting OPEN en Wecycle

Stichting OPEN is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Hun doel is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65% te behalen én e-waste circulair te maken.

Onder de naam Wecycle voeren zij campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. Consumenten en professionals kunnen hun e-waste gratis inleveren bij een van de Wecycle-inleverpunten door het hele land. Meer hierover leest u op www.wecycle.nl.