Ontmoet bewoners en medewerkers van de Noodopvanglocatie Asielzoekers Lansingerland

18 september 2024, 16.16 uur

Ook de Noodopvanglocatie Asielzoekers Lansingerland doet mee aan Burendag. Op zaterdag 28 september van 13.00 tot 16.00 uur staan de deuren van de tijdelijke noodopvang voor u als inwoner van Lansingerland open. Het COA geeft deze open dag een feestelijk tintje, omdat de locatie onlangs opgeleverd is. Zo zijn er rondleidingen, is er muziek en een hapje en een drankje. Kortom, de bewoners en medewerkers kijken uit naar uw komst!

  • Wanneer?         zaterdag 28 september
  • Hoe laat?          van 13.00 tot 16.00 uur
  • Waar?               Noodopvanglocatie Asielzoekers Lansingerland, achter het gemeentehuis (Tobias Asserlaan 1)

Asielopvang in Lansingerland

We zijn in 2022 samen met de Veiligheidsregio begonnen met de crisisnoodopvang ‘Tobias’ voor 50 asielzoekers. In mei 2023 heeft het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland besloten een noodopvangvoorziening voor 200 vluchtelingen, die in afwachting zijn van hun asielaanvraag, te realiseren. Afgelopen juli zijn de bewoners van ‘Tobias’ verhuisd naar de nieuwe tijdelijke noodopvang en is de oude locatie gesloten.

De nieuwe Noodopvang Lansingerland is gerealiseerd achter het gemeentehuis, op het veld aan de Tobias Asserlaan in Bergschenhoek. Lansingerland vangt hier op dit moment 200 asielzoekers op.

In juni 2024 heeft de raad besloten om de noodopvangvoorziening met 100 extra opvangplekken uit te breiden naar aanleiding van de ‘Spreidingswet’. Hiermee kan het Rijk gemeenten verplichten tot het opvangen van vluchtelingen. Naar verwachting zullen eind 2024 de 100 extra opvangplekken in gebruik genomen kunnen worden: dat maakt het totaal aan opvangplekken 300. Uiteindelijk zal de gemeente Lansingerland volgens de spreidingswet 446 opvangplekken voor asielzoekers moeten realiseren.

Meer informatie

De Noodopvanglocatie Asielzoekers Lansingerland wordt beheerd door het COA. Meer informatie vindt u op de website van het COA.