Trots op onze veteranen

3 oktober 2024, 09.56 uur

De gemeente Lansingerland organiseert elk jaar een eigen Veteranendag. Dit is een bijzondere dag om onze lokale veteranen te bedanken voor hun inzet en moed. In totaal wonen er bijna 250 veteranen in de gemeente, die allemaal worden uitgenodigd door burgemeester Pieter van de Stadt. In de uitnodiging schrijft hij: “Op onze Veteranendag wil ik alle veteranen van Lansingerland bedanken voor hun moed en toewijding. Graag sta ik ook dit jaar met u stil bij deze speciale dag.”

Op vrijdag 27 september vond de lokale Veteranendag plaats. Om 11.00 uur was de inloop in het gemeentehuis met koffie, thee en iets lekkers. Na een warm welkom van de burgemeester vertrok de groep per bus naar het Nationaal Militair Museum in Soest. De veteranen werden in 3 groepen door het indrukwekkende museum geleid. Voor velen bracht dit bezoek herinneringen en verhalen naar boven.

Het avondprogramma

Aan het einde van de middag keerde de bus terug naar het gemeentehuis in Bergschenhoek. Hier sloten ook enkele veteranen aan die niet mee waren naar het museum. De burgemeester hield een toespraak, gevolgd door een minuut stilte voor degenen die ons zijn ontvallen. Daarna was het tijd voor het buffet, de traditionele ‘blauwe hap’. De dag eindigde rond 20.00 uur en de veteranen gingen tevreden naar huis. Velen van hen gaven aan nu al uit te kijken naar volgend jaar.

In totaal hebben zo’n 70 veteranen deze dag bijgewoond. Burgemeester Pieter van de Stadt is trots op alle veteranen in Lansingerland: “Het mooiste aan deze dag is dat we er voor elkaar zijn en naar elkaar luisteren.”

We kijken met trots terug op een prachtige Veteranendag!