Verkeerstellingen in september en oktober

4 september 2024, 09.41 uur

In de maanden september en oktober voert de gemeente Lansingerland verkeerstellingen uit. Met de informatie uit deze tellingen kijken wij of het huidige verkeersbeleid goed is en waar er misschien verbeteringen nodig zijn.

Fietstellingen in september

In september zijn er fietstellingen op 35 verschillende plekken in de gemeente. Deze tellingen duren minimaal 4 weken. De tellingen worden uitgevoerd met telslangen die over de fietspaden of wegen worden gelegd. Het doel is om inzicht te krijgen in het fietsverkeer in onze gemeente.

De verzamelde gegevens spelen een belangrijke rol bij het ontwerpen van verkeersmaatregelen die de veiligheid voor fietsers vergroten.

Verkeerstellingen in oktober

In oktober zijn er op 85 verschillende plekken in de gemeente verkeerstellingen voor autoverkeer. Dit is een jaarlijks terugkerend onderzoek dat we uitvoeren om het wegennet goed te bekijken.

Bij de autotellingen wordt ook gebruik gemaakt van telslangen. De slangen op de weg kunnen enig geluid maken als er auto’s overheen rijden. Dit kan overlast veroorzaken. We vragen om uw begrip. Een onderzoek met telslangen is de meest betrouwbare manier om het verkeer te tellen. De telling helpt om onze wegen veilig en goed te houden.

Duurzame aanpak

Voor het eerst maken we gebruik van Bio-Based telslangen. Deze slangen zijn voor bijna de helft gemaakt van GFT-afval en zijn circulair. Dit betekent dat ze na gebruik gerecycled kunnen worden. Hiermee zetten we een stap richting een duurzamere aanpak en dragen we bij aan een beter milieu.

De tellingen worden uitgevoerd door Dinaf Traffic Control B.V., een bedrijf dat veel af weet van verkeersonderzoeken.