Vul de online enquête in over de toekomst van Lansingerland

22 augustus 2024, 08.42 uur

Woont, werkt of onderneemt u in Lansingerland? De gemeente is benieuwd hoe u naar de toekomst van Lansingerland kijkt en wat u het meest belangrijk vindt aan de fysieke leefomgeving. Daarom is er een enquête opgesteld. Helpt u mee? U kunt de enquête invullen tot en met dinsdag 3 september 2024.

Omgevingsvisie 2.0

Welke kant wij op willen met Lansingerland komt te staan in de omgevingsvisie 2.0. De omgevingsvisie gaat over de fysieke leefomgeving van Lansingerland in 2050. Voor een prettige leefomgeving moeten er keuzes worden gemaakt, omdat de ruimte beperkt is. Want we willen veel: woningen, bedrijven, wegen, agrarische gebieden, parkeren, groen, erfgoed behouden en letten op milieuaspecten zoals luchtkwaliteit en geluid.

Door de enquête in te vullen, helpt u mee om deze keuzes te maken. De uitkomsten van de online enquête worden meegewogen bij het bepalen van het gemeentelijk toekomstbeleid. 

Dialoogbijeenkomst

Maandagavond 10 juni kwamen zo’n 70 mensen bijeen in het gemeentehuis van Lansingerland om met elkaar in gesprek te gaan over de omgevingsvisie. Het was een levendig gesprek tussen studenten van MBO Oostland, inwoners, bestuursleden van Rotta en van de adviesraad Sociaal Domein, medewerkers van de gemeente en enkele ondernemers. De verslagen van de dialoogbijeenkomst kunt u online terugvinden. Hier vindt u ook meer informatie over de omgevingsvisie 1.0 en volgt u de voortgang van het visietraject.

Meer nieuws

De scholen beginnen weer