Convenanten binnen de gemeente Lansingerland

De laatste convenanten

Een convenant is een afspraak van de overheid met een of meer partijen, om bepaalde (beleids-) doelstellingen te realiseren. Op deze pagina vindt u de convenanten van de gemeente Lansingerland. De convenanten publiceren we zonder persoonsgegevens.

Convenant Bestuurlijke overeenkomst NAD 2021 – 2027

De gemeenten, het hoogheemraadschap en de drinkwaterbedrijven in het beheergebied van Delfland werken samen aan een betrouwbare, toekomstbestendige, betaalbare en duurzame waterketen. Daartoe stelden zij in 2020 de ‘Bestuurlijke Overeenkomst NAD’ op. De partijen willen met deze overeenkomst de gemaakte afspraken bestendigen en een aantal nieuwe accenten leggen. Hierbij wordt rekening gehouden met nieuwe ontwikkelingen. De uitvoering doen de partijen aan de hand van projecten die staan beschreven in de Samenwerkingsagenda NAD 2021-2027.

Convenant Interventieteams (LSI)

In dit Convenant zijn afspraken vastgelegd over de samenwerking in Interventieteams. De convenantpartners werken samen in Interventieteams ter voorkoming en terugdringing van belasting- en premiefraude, toeslagenfraude, uitkeringsfraude, overtredingen van arbeidswetgeving en daarmee samenhangende misstanden zoals door de Landelijke Stuurgroep Interventieteams (LSI) aangeduid.

Convenant Verkenning mogelijke aansluiting delen van Oostland op WarmtelinQ

Lansingerland wil in 2050 CO2-neutraal zijn. Lansingerland participeert binnen de Warmte Samenwerking Oostland om de grote warmtevraag in de glastuinbouw en delen van de gebouwde omgeving (robuust) te verduurzamen met aardwarmte en restwarmte. Om restwarmte naar Oostland is een aansluiting op WarmtelinQ noodzakelijk. Gasunie, Provincie, het Rijk en de WSO hebben de handen in elkaar geslagen om te gaan samenwerken voor het aansluiten van Oostland op WarmtelinQ. Elke partij doet dit vanuit eigen rol en vermogen. De partijen hebben hun samenwerking formeel vastlegt in dit convenant.

Convenant Regionale Realisatieagenda Wonen Rotterdamse Regio

De minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijk Ordening (VRO) heeft in verschillende programma’s en brieven zijn ambities uiteengezet om het woningtekort terug te dringen en te komen tot een gezond evenwicht van de woningvoorraad. Om de ambities waar te maken was het nodig om afspraken te maken met provincies en (regio)gemeenten. Conform afspraak spant de provincie zich in voor de realisatie van (bruto) 235.460 woningen in de periode 2020 tot en met 2030. Deze provinciale inzet heeft via de Regionale Realisatieagenda Wonen een regionale doorvertaling gekregen. Conform de actualisatie van het regioakkoord is de ambitie om in de regio Rotterdam 98.000 woningen bij te bouwen.

Convenant Stichting JOGG

De JOGG-aanpak – ‘gezonde jeugd, gezonde toekomst’ – is een lokale integrale aanpak die zich richt op het structureel gezonder maken van de omgeving waarin kinderen en jongeren opgroeien. Een lokaal werknet, onder aansturing van een JOGG-regisseur, zorgt ervoor dat gezonde leefstijl voor kinderen en jongeren op de agenda staat van alle betrokkenen. Stichting JOGG biedt daarbij advies en ondersteuning op maat. Om gebruik te maken van het advies en de ondersteuning van Stichting JOGG is de gemeente een overeenkomst tot samenwerking aangegaan met Stichting JOGG.

Convenant Onderwijs en Bedrijven Oostland

SOB Oostland is een Samenwerkingsverband van Onderwijsinstellingen en Bedrijven in de regio Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. Het zet zich in voor (loopbaan)activiteiten van het Voortgezet Onderwijs. SOB Oostland ondersteunt de VO-scholen en bedrijven in de regio, zodat leerlingen van 12 tot 18 jaar zich kunnen oriënteren op diverse beroepen, branches en opleidingen. Hierdoor vergroten jonge leerlingen hun horizon en kunnen zij bewuster een vervolgopleiding kiezen in het Middelbaar Beroeps Onderwijs die bij ze past en wat ze leuk vinden.

Convenant Schone Lucht Akkoord

Schone lucht is van levensbelang, voor iedereen. Het doel van het Schone Lucht Akkoord is om de luchtkwaliteit in Nederland permanent te verbeteren. Het is een akkoord tussen Rijk, provincies en een groot aantal gemeenten. Samen streven de deelnemende partijen naar een gezondheidswinst van minimaal 50 procent in 2030 ten opzichte van 2016. In het Schone Lucht Akkoord werken het ministerie van IenW, het RIVM, Rijkswaterstaat, de provincies en de deelnemende gemeenten samen aan schonere lucht.

Convenant emissieloze kas

Het doel van dit afsprakenkader is het op een zo efficiënt mogelijke manier regionaal samenwerken om een (nagenoeg) nulemissie vanuit de glastuinbouw naar het oppervlaktewater, bodem en ondiepe grondwater (als emissieroute naar het oppervlakte water) te realiseren in 2027. Tot 2027 zijn er 3 actielijnen afgesproken: 1. Het vergroten van de kennis over en het inzicht in onder andere lekstromen. 2. Een betere communicatie over de gemeten waterkwaliteit en 3. Intensivering van de handhaving en de samenwerking op dat gebied.

Convenant prestatieafspraken wonen 2024-2025

De gemeente Lansingerland, Huurdersvereniging Lansingerland, woningcorporaties 3B Wonen en Havensteder hebben afspraken gemaakt voor een periode van 2 jaar over wonen in de gemeente Lansingerland.

Convenant inclusief sporten en bewegen Haaglanden

Door deze samenwerking wordt het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking binnen de verschillende gemeenten meer op elkaar afgestemd. Op deze manier ontstaan er meer mogelijkheden voor de doelgroep.

Convenant aanpak problematische groepen en groepsgedrag

In dit convenant wordt beschreven hoe partijen overlast of het (mogelijk) kunnen schaden van de openbare orde en veiligheid door overlast gevende groepen kunnen voorkomen en bestrijden.

Convenant klimaatadaptief bouwen

Nieuwbouwlocaties in Zuid-Holland worden zoveel mogelijk klimaatadaptief gebouwd, zodat ze bestand zijn tegen weersextremen als gevolg van klimaatverandering. Deze ambitie is vastgelegd in het Convenant Klimaatadaptief Bouwen.

Convenant doorlopende samenwerkingsovereenkomst met de stichting Join Us

Partijen hebben tot doel het bevorderen van de zelf- en samenredzaamheid en het verminderen van eenzaamheid van voornamelijk jongeren in de leeftijdscategorie 12 tot 30 jaar. Partijen zetten zich samen in om regionaal de sociale gezondheid van jongeren te verbeteren.

Convenant wonen en zorg Lansingerland 2021-2025

Gemeente Lansingerland, zorgverzekeraar DSW, zorgkantoor WSD, zorgorganisaties Laurens en Fundis en woningcorporatie 3B Wonen hebben het Convenant wonen en zorg ondertekend. Centraal in het convenant staat de woonzorgopgave voor ouderen uit Lansingerland voor wie zelfstandig thuis wonen niet meer gaat. De partijen werken samen aan geschikte woonzorgvoorzieningen voor deze doelgroep. Bij deze woonzorgopgave worden ook belangrijke lokale partijen betrokken, zoals welzijnsorganisaties, huisartsen en andere zorgverleners.

Convenant opvang vluchtelingen en huisvesting vergunninghouders Rotterdam Rijnmond

Dit convenant dient ter afstemming van beleid, uitvoering en monitoring ten aanzien van de opvangplekken en aanverwante onderwerpen voor vluchtelingen en de ontwikkeling dan wel spreiding van deze opvangplekken in de regio.

Convenant nieuwe Woningmarktafspraken Regio Rotterdam

Dit geactualiseerde Regioakkoord maakt inzichtelijk hoe de regio Rotterdam, door middel van bijdragen van 12 gemeenten, 22 corporaties en 1 gemeentelijk woonbedrijf, invulling geeft aan de volkshuisvestelijke opgaven binnen de regio.

Convenant Realisatie windenergie Rotterdamse stadsregio

De gezamenlijke provincies hebben met het Rijk middels het Energieakkoord afgesproken 6000 MW aan windenergie op land te realiseren voor 2020. Provincie Zuid-Holland heeft de taakstelling om hiervan 735,5 MW aan windturbines te plaatsen. Hiervan dient 150 MW gerealiseerd te worden in wat ten tijde van het sluiten van het convenant nog de Rotterdamse Stadsregio werd genoemd en waarvan Lansingerland deel uitmaakt.

Toegankelijkheid

We doen ons uiterste best om de geplaatste bestanden op de website voor iedereen zo bruikbaar en leesbaar mogelijk te maken. Loopt u toch nog tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heeft u een vraag of opmerking over toegankelijkheid van het bestand? Ga dan naar de contactpagina of bel naar 010 800 40 00. Samen met onze medewerkers zoeken wij dan naar een passende oplossing, zodat u toegang heeft tot de informatie.